новини и събития

виж АРХИВА
Община град Добрич, Сдружение на писателите  - Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе“ организират Поетично-музикална вечер АЛЕКСАНДЪР  БЕЛЧЕВ НА 70, с великолепните му стихове и песните, създадени по тях. Водещ - Драгомил Георгиев, литературен критик, преподавател. виж архива
Електронни услуги

Работно време с читатели:

КНИГОЗАЕМАНЕ, РАБОТА С ДЕЦА

8.30 – 13.00 ч.; 13.30 – 18.30 ч.

КРАЕЗНАНИЕ, ОБЩА ЧИТАЛНЯ, ЦЕНТЪР ЗА ИНФОРМАЦИЯ И СПРАВОЧНО-БИБЛИОГРАФСКО ОБСЛУЖВАНЕ

8.30 – 13.00 ч.; 13.30 – 17.00 ч.

 

СЕПТЕМВРИ

Витрина по повод 75 г. от рождението на Стивън Кинг, американски писател /1947/
Дата: 21 - 30 септември
Място: Книгозаемане

Представяне Дигитална колекция от микрофиши на добруджански вестници, излизали в периода 1901-1944 г., по повод 82 г. от Възвръщането на Южна  Добруджа към България /1940/ и 25 септември - Ден на град Добрич. Проявата е посветена на Европейската година на културното наследство 2022
Дата: 23 септември
Място: на библиотечния сайт
https://libdobrich.bg/

Витрина посветена на Световния ден на езиците
Дата: 26 - 30 септември
Място: Книгозаемане

Поетично-музикална вечер "Александър Белчев на 70", организана от Община град Добрич, Сдружение на писателите - Добрич и библиотеката по повод 70 години от рождението на добричкия поет
Дата: 30 септември
Час: 18.00
Място: Фоайе с пиано 

Музикална витрина по повод Международния ден на музиката и Европейската година на културното наследство 2022
Дата: 30 септември – 7 октомври
Място: сектор Изкуство

Авторска фотоизложба с благотворителна кауза “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”

На 26 май 2022 г. в библиотеката бе открита благотворителна фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец” ВЕДА България, представена от нейния автор - архитект Веселин Веселинов, от години изучаващ културния и духовен живот на Индия.

Пътешественикът поведе публиката на интересно пътуване до някои от светите места на древна Индия и сподели своите впечатления и вълнуващи срещи с хората, техните обичаи и кухня, природата и архитектурата на Индия. Веселин Веселинов предложи на публиката широка палитра от теми за “Розовият” Джайпур: град на победата, храмовете и дворците; Вриндавана: свещеното селце с 5000 храма; Джаганнатха Пури: най-голямата кухня в света и божествената вегетарианска; храна; Ришикеш: подслон за мъдреци и мистици по поречието на свещената река Ганг и други.

Вкусване на традиционни сладкиши и музикален акомпанимент съпътстваха проявата.

Впечатлени от виртуалната разходка, много гости на събитието се включиха в благотворителната инициатива на автора, свързана с децата от светите места и взеха фотография или книга, частица от духовната мъдрост на Индия.  

Архитект Веселинов направи поредно дарение за читателите на библиотеката - новоиздадената световна класика "Рамаяна": вдъхновящо приключение, изпълнено с героизъм и храброст, приятелство и романтика, приемано за най-древното литературно произведение в света.

Изложбата ще остане до 9 юни 2022 г. и всеки, който иска да закупи снимка и да направи дарение за каузата, може да го направи.

 

Изпрати на приятел
Вашето име:
Вашият e-mail адрес:
До e-mail адрес:
Съобщение:
Всички полета са задължителни!
Анти спам защита
За да изпратите успешно формата , моля попълнете в текстовото поле символите от картинката.